Suvirinimo įrangos patikra pagal EN 50504 ir gamyklinių parametrų atstatymas (kalibravimas)


Primename ir informuojame, kad pagal ES reikalavimus nuo 2014 metų liepos 1 d. visi plieno ir aliuminio konstrukciniai gaminiai privalo turėti CE ženklinimą, todėl visa lankinio suvirinimo įranga turi būti patikrinta pagal EN 50504 standartą. Patikra pagal EN 50504 skirta patvirtinti, kad lankinio suvirinimo įranga yra tinkama naudoti. Patikrą pagal EN 50504 reglamentuoja standartai EN 60974, ISO 3834, EN 1090, ISO 9001, BS OHSAS 18001 ir LR tesės akai bei ES direktyvos.

Patikrą pagal EN 50504 UAB SERPANTINO paslaugos rekomenduoja įmonėms, kurios siekia, kad plieniniai ir konstrukciniai gaminiai turėtų CE ženklinimą; atitiktų ISO 3834, EN 1090 ar kitų tarptautinių standartų reikalavimus; atitiktų LR ir ES direktyvų naudojamų darbo įrenginių saugos reikalavimus.
Atkreipiame dėmesį, kad patikra pagal EN 50504 turi būti atliekama su portatyviniu statinės apkrovos įrenginiu, kuris privalo būti patikrintas metrologijos centre ir turėti kalibravimo liudijimą.
Pagal EN 50504 Lankinio suvirinimo įrangos tinkamumo naudoti reikalavimus turi būti matuojama:

  1. Suvirinimo įtampa;
  2. Suvirinimo srovė;
  3. Suvirinimo vielos padavimo greitis pusautomačiams;
  4. Maitinimo kabelių varža;

Po patikros pagal EN 50504 yra išduodamas galiojantis patikros sertifikatas.


Patikra pagal EN 50504 atliekama įprastai vieną kartą metuose. Dažniau nei kartą metuose atliekama, kai rekomendacijas pateikia įrangos gamintojas ar esant įtarimams dėl įrangos techninės būklės pablogėjimo bei po suvirinimo įrangos remonto darbų.
Patikra pagal EN 50504 standartą leidžia nustatyti ar suvirinimo įrangos parametrai (įtampa, srovė, vielos padavimo greitis, važiavimo greitis (suvirinimo traktoriams)) atitinka gamintojo nustatytus leistinus nuokrypius ir yra tinkama naudoti. Jei suvirinimo įranga neatitinka gamintojo nustatytus leistinus nuokrypius, turi būti atliekamas gamyklinių parametrų atstatymas (kalibravimas), kad suvirinimo įranga būtų tinkama naudoti.

Dėl patikros pagal EN 50504 standartą ar kalibravimo (gamyklinių parametrų atstatymo) galite kreiptis į visus UAB SERPANTINAS filialus esančius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.


UAB SERPANTINO paslaugos garantuoja, kad paslaugas atliks kvalifikuoti specialistai, kurie operatyviai ir esant poreikiui atvyks pas klientą nurodytu adresu. Paslaugas atliekame su kokybiškais ir patikrintais įrenginiais, todėl duomenys yra tikslūs ir patikimi. Išduodame patikros dokumentą – sertifikatą.  


  Atsisiųsti informaciją PDF